Мариновані сливи!
Для маринування приготувати 7 кілограмів слив "угорки", очистити, помити, помістити у велику каструлю.
Окремо готуємо сироп:
- 750 грамів оцту та 1,5 кілограми цукру.
Сироп закип'ятити і залити сливи. У цей же день, бажано через 12 годин,
сироп злити, знову закип'ятити й знову ним залити сливи.
Так процедуру продовжувати протягом 7 днів, по 2 рази на день, зранку і ввечері: злити сироп, закип'ятити і залити сливи.
В останній день сливи розкласти у чисті скляні банки і залити гарячим сиропом-маринадом, закрити пластмасовими кришками.
При бажанні можна додати лаврового листя.
Відмінна штука на закуску!
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар